Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka w cieście"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 37
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4589
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 64
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 37
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4589
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę, mleko i jajko dokładnie wymieszaj. Wsyp odrobinę soli. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka dokładnie umyj i obierz cienko ze skórki. Specjalną łyżeczką wydrąż gniazda nasienne i pokrój jabłka w centymetrowe plastry. Przed smażeniem możesz je obsypać niewielką ilością cynamonu.
Każdy krążek zanurz w przygotowanym cieście. Na patelni rozgrzej olej i układaj jabłka. Smaż na złoty kolor z obu stron. Następnie ułóż placki na papierowym ręczniku, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem. Podawaj na ciepło jako deser lub podwieczorek.Źródło: Na żywo