Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z klopsami"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
ok. 40 minut
Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować nieduże klopsiki, odstawić. Warzywa umyć, oczyścić. Cebule przekroić na pół, opalić nad ogniem, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami zimnej wody, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować.
Marchewki pokroić w talarki, kalarepę i ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w paseczki, kapustę poszatkować Wszystko przesmażyć na oleju, po czym przełożyć do wywaru. Dodać też pietruszkę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min.
Dodać do zupy przygotowane wcześniej klopsiki (zupa musi ledwie „mrugać”, żeby się nie rozpadły). Gotować ok. 20 min, aż warzywa zupełnie zmiękną. Przed podaniem usunąć pietruszkę i kawałki cebuli, oprószyć natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium