Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej pieczemy ją z jabłkami - danie sprawdzone, przez wszystkich lubiane
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4998
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1798
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4998
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1798
Składniki
Oczyszczone i posolone kaczki natrzeć w środku i na zewnątrz mieszanką kminu i majeranku
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki. Włożyć do kaczki, otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami.
Ptaki ułożyć w brytfannie, posmarować stopionym masłem
. Początkowo podlać bulionem, dopiero potem w trakcie pieczenia sosem, który wytworzył się na dnie brytfanny
Piec kaczki często je obracając, żeby zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron.