Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 365
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3178
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 272
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1415
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6479
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 365
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3178
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 272
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1415
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6479
Składniki
Cebule siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na rumiano. Kiełbasę kroimy w kostkę i również podsmażamy.
Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy do niej marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Całość sparzamy gorącą wodą, którą później wylewamy. Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy niej ziele angielskie oraz liście laurowe i wlewamy do niedużą ilość wody. Całość gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie, do kapusty dolewamy sok wyciśnięty z ½ cytryny oraz dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę. Gotujemy potrawę do miękkości.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy do niego mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mąką się zarumieni, przelewamy zasmażkę do ugotowanej kapusty i dokładnie mieszamy. Dodajemy do potrawy posiekany drobno koperek i doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie można dodać odrobinę cukru.