Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kapusta wigilijna z leśnymi grzybami i suszonymi śliwkami. Dzięki dodatkowi miodu ma słodko-kwaśny posmak. Można zajadać ją solo, razem z chlebem lub łazankami. Jeśli okaże się, że nie będziecie w stanie jej przejeść, nadmiar możecie zamrozić lub wykorzystać do przygotowania pasztecików czy krokietów.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Grzyby przesyp do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle na złoty kolor.
Kapustę kiszoną odciśnij delikatnie z zalewy, poszatkuj i przełóż do garnka. Dodaj namoczone grzyby razem z wodą, w której leżały przez noc. Wsyp suszone śliwki. Dodaj podsmażoną cebulkę. Kapustę zalej wodą do takiego poziomu, żeby zakryła wszystkie składniki.
Kapustę wigilijną z grzybami i śliwkami gotuj przez 3 godziny. W trakcie gotowania dodaj miód. Pod koniec gotowania, kiedy wszystkie składniki będą miękkie, a woda odparuje, dodaj jeszcze odrobinę soli i pieprzu dla smaku.