Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek bez kości, zapiekany z cebulką Smakowity, idealnie komponujący się z młodymi ziemniaczkami i mizerią
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 148
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2645
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2174
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 148
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2645
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2174
Składniki
Mięso dokładnie płuczemy, lekko rozbijamy i przekrawamy każdy kotlet na 2 części. Obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i wkładamy do marynaty na ok.2 godziny. Następnie cebulę obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy przekrawamy każdy ząbek na 2 części.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, w naczyniu żaroodpornym układamy zamarynowane mięso. Po 30 minutach na wierzch układamy cebulę i ząbki czosnku. Pieczemy całość przez 60 minut. Co 15 minut mieszamy mięso z cebulą, żeby równo się upiekło. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem i z mizerią :)