Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten smak....to wina wina :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 844
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2638
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2139
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2234
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 79
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 844
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2638
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2139
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2234
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 79
Składniki
Karczek osolić, na każdy plaster położyć 3 śliwki, zrolować i spiąć wykałaczkami. Mięso posypać pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na złoto z każdej strony.
Mięso polać winem, dodać rozmaryn i borówki- dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min. Po tym czasie dodać cytrynę i miód , ewentualnie doprawić i dusić kolejne 10 min.
Gotowe danie spożyć z jasnym pieczywem... ciesząc się życiem :) Smacznego