Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne danie jednogarnkowe z piekarnika:) Plastry karkówki marynowane w keczupie, obłożone plastrami cebuli i kiszonych ogórków pieczone w piekarniku. Potrawę podałam z kaszą jęczmienną ale pysznie smakuje też z ziemniakami. Proste danie z małej ilości składników i małą ilością naczyń do zmywania:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1707
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1707
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w cienkie pół plastry. Ogórki kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Karkówkę kroimy w plastry 1,5 - 2 cm i delikatnie rozbijamy - tak by kawałki mięsa były w całości, bez dziur. Każdy plaster mięsa oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i smarujemy keczupem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę karkówki, na niej warstwę cebuli i ogórków kiszonych. Ponownie układamy plastry mięsa,cebulę i ogórki itd.
Wierzchnią warstwę powinny stanowić ogórki kiszone i cebula. Naczynie z mięsem przykrywamy i odstawiamy na min. 2 godz. w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 190-200 stopni C, wstawiamy naczynie z mięsem i pieczemy 90-95 min. Karkówkę podajemy z ryżem, ziemniakami, kluskami śląskimi - ja podałam z kaszą.