Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby.
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 430
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1480
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5110
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 430
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1480
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5110
Składniki
Karpia umyłem w zimnej wodzie, osuszyłem, posoliłem i natarłem papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinałem ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Cebulę pokroiłem w krążki. Brytfannę nasmarowałem masłem, na dnie ułożyłem ziemniaki i cebulę. Na tej warstwie położyłem karpia, piekłem godzinę na drugim poziomie od dołu w temperaturze 200 stopni C. W tym czasie stopiłem w rondelku resztę masła. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewałem karpia i warzywa płynnym masłem i śmietaną ( pół litra ). Pod koniec pieczenia polałem resztą śmietany i posypałem papryką. Podałem od razu po przygotowaniu.