Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek na drugie danie. Przepis jest naprawdę super- warto go wypróbować.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2698
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2698
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Składniki
Wykonanie: Trzy jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Bułki namoczyć w mleku, następnie dokładnie odcisnąć. Boczek pokroić w cienkie plastry. Filety z karpia, zmielić w maszynce razem z cebulą.
Oddzielnie zmielić namoczone i odciśnięte bułki.
Następnie połączyć z rybą, mięsem, dodać dwa jajka, musztardę i przyprawy do smaku. Wyrobić ręką masę bardzo dokładnie.
Połowę masy rybnej przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej połową boczku. Następnie położyć cztery ugotowane jajka.
Przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy go podawać również z sosem tatarskim z papryką własnej roboty.
Składniki na sos tatarski: 1 słoiczek majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z cytryny do smaku 1 łyżeczka startego chrzanu (może być ze słoiczka) 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku 2 ugotowane jajka sól do smaku mielona papryka słodka cukier puder do smaku Wykonanie: Jajka bardzo drobno posiekać, wymieszać z majonezem i resztą składników, przyprawić do smaku, starannie wymieszać, schłodzić i podawać.