Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki z warzywami"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1770
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4870
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1770
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4870
Składniki
Różyczki brokułów gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Połowę wyjmuję i studzę, resztę dogotowuję do miękkości. Obraną marchewkę gotuję, połowę kroję w kostkę.
Do miski wrzucam mielone mięso, marchewkę i mięciutkie brokuły, szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz, jajko i łyżkę bułki tartej. Wyrabiam na jednolitą masę.
Formuję klopsiki, obtaczam w bułce tartej, smażę na oliwie. Podaję z ugotowanymi na półmiękko brokułami i pozostałą marchewką.
Przepis nadesłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 3,30 zł.</strong>Źródło: Rewia