Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 173
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 188
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 173
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę i marchewkę obierz. Włóż do garnka razem z filetami i zalej wodą. Gdy się zagotuje, wyjmij cebulę, marchewkę oraz rybę. Całość zmiel. Do masy dołóż uprzednio namoczony w mleku i odciśnięty tost oraz jajko. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj pulpety i wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj około 10 minut.
Przygotuj sos: w rondelku rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulę. Oprósz mąką, zasmaż. Dolej zimny bulion. Stale mieszając, zagotuj. Dodaj posiekane zioła i śmietanę. Podgrzej.
Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Wrzuć pulpety i gotuj około 10 minut. Podawaj z makaronem.Źródło: Na żywo