Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 68
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 176
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 191
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 68
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 176
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 191
Składniki
Twaróg przecisnąć przez praskę.
Twaróg, serki homogenizowane, jajka i cukier wanilinowy dokładnie wymieszać.
Dodać sól oraz mąkę i wyrobić gęste ciasto.
W gotującej się posolonej wodzie zanurzyć łyżkę, nabrać na nią trochę ciasta i ponownie zanurzyć w gotującej się wodzie aby ciasto mogło się od niej odkleić. W ten sposób uformować i umieścić we wrzątku wszystkie kluski. W zależności od wielkości garnka, w którym są gotowane, dobrze jest je gotować w dwóch lub trzech porcjach.
Dobrze smakują podane z owocami lub cukrem i cynamonem.