Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski parzone ze śliwkami"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5007
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 131
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1798
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5007
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 190
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 131
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1798
Składniki
Obierz i pokrój ziem niaki, gotuj z solą 20 min. Odlej, pozostawiając na dnie 2 cm wody. Końcem drewnianej łyżki rozsuń ziemniaki, robiąc kilka otworów, wsyp do nich mąkę. Odstaw pod przykryciem na 20 min, aby mąka się zaparzyła. Całość zmiksuj.
Śliwki wypestkuj, ponakłuwaj, wrzuć na 3 min na wrzątek. Wyjmij, ostudź. Skrop rumem. W miejsca po pestkach włóż migdały. Łyżkę maczaj w oleju, formuj nią parzone kluski, układaj na talerzu. Podawaj z masłem, makiem, cukrem pudrem i śliwkami.Źródło: Świat kobiety