Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski Sląskie na słodko.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 60
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4777
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 60
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4777
Składniki
Ziemniaki ugotować, po czym przecisnąć przez prasę, dodać jajko i zagnieść (jak ciasto). Następnie dodać sypkie produkty: mąkę tortową, ziemniaczaną i sól. Ponownie zagnieść ciasto- aż będzie gładkie i z łatwością będzie odrywać się od dłoni. Ciasto podzielić na długie wałeczki, urywać po kawałku i formować kulki (formując palcem małą dziurkę na górze kluski) . Gotować w wrzącej wodzie, do czasu wypłynięcia na powierzchnię. W między czasie przygotować sos malinowy: owoce zdusić widelcem, dodać jogurt i cukier- wymieszać. Gorące kluski śląskie podawać polane sosem malinowym.