Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z truskawkami"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 86
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12042
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 49
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1091
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 86
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12042
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 45
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 49
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1091
Składniki
Ziemniaki obierz i opłucz. Następnie ugotuj w lekko posolonej wodzie. Odcedź i odstaw do wystudzenia. Zimne ziemniaki zmiel razem z twarogiem w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj żółtka, łyżkę masła i mąkę. Wsyp odrobinę soli do smaku. Wyrób ciasto.
Odrywaj niewielkie porcje ciasta i uformuj podłużne kluski. Włóż je do posolonej wrzącej wody. Gotuj kilka minut, do momentu wypłynięcia. Wyjmij i przełóż na talerz. Obok wyłóż pokrojone truskawki. Na patelni rozgrzej masło, wlej syrop i wrzuć wiórki. Sosem polej kluski.Źródło: Na żywo