Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z wędzonym boczkiem"
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 153
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 21
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 153
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 21
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w posolonej wodzie, ostudź i zmiel w maszynce. Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajka i dobrze zagnieć. Z ciasta ziemniaczanego uformuj rękoma obsypanymi mąką pszenną okrągłe kluski.
Rozłóż je na stolnicy, lekko spłaszcz i w każdej klusce zrób palcem wgłębienie. Wrzuć na osolony wrzątek i po wypłynięciu gotuj jeszcze około 5 minut.
Cebulę obierz i potnij w cienkie pióra. Zeszklij cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj do niej kostkę z boczku wędzonego i podsmażaj około 5 minut. Gotowe kluski śląskie okraś.
Czas przygotowania: 60 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień