Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartacze, pyzy czy kluski ziemniaczane - zwał jak zwał te są przepyszne. Są bardzo delikatne i poprostu przepyszne. No i oczywiście wykorzystacie do nich np. mięso z rosołu.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 55
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 52
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 43
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 55
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 52
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia. Mięso obrać i zmielić w maszynce, dodać warzywa z rosołu (marchew, pietruszka, seler) i podsmażoną jedną cebulkę. Ziemniaki ugnieść na płasko w misce, podzielić na 4 równe części i jedną wyjąć i w to miejsce dodać mąkę ziemniaczaną (oczywiście wyjętą część ziemniaków również dodajemy). Dodajemy jeszcze jajko i wszystko chwilę wyrabiamy do połączenia. Odrywamy po kawałku ciasta i rozklepujemy na dłoni, w środek wkładamy farsz mięsny i dokładnie sklejamy formując kulki lub wałeczki. Gotujemy w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia 2-3 minutki. Podajemy okraszone podsmażoną cebulką.