Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle śliwkowe z ciasta parzonego"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej do niej mleko, dodaj masło i szczyptę soli, gotuj, mieszając. Wsyp mąkę, szybko wymieszaj. Lekko ostudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną i żółtka, wyrób ciasto.
Podziel na pół, uformuj wałek, pokrój na kawałki. Rozpłaszcz, ułóż wypestkowane śliwki, posyp cukrem, dobrze zlep, uformuj kule. Gotuj w osolonej wodzie (5-7 min od wypłynięcia). Wyjmij łyżką cedzakową.Źródło: Chwila dla Ciebie