Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4942
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1790
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4942
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1790
Składniki
Jabłka umyć obrać ze skórki.podzielić na ćwiartki.Usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić na duże kawałki,Wdużym garnku zagotować wodę posolić.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmielić w maszynce.Dosypać mąkę wbić jajko i zagnieść ciasto.Odrywać porcje i formować z nich placuszki na środku każdego polożyć po kawałku jabłka i oprószyć cukrem pudrem.Mocno zlepić brzegi formując zgrabne kule.
Knedle wrzucać na posolony wrzątek gotować 2-3minuty od momentu wypłyniecia.po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle i posypać cynamonem.