Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Ugotowane ziemniaki, pomidor i paprykę kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kosteczkę, odsączamy mieszankę groszku z kukurydzą, ser ścieramy na grubych oczkach tarki. W kubku rozbijamy jajka, dodajemy śmietanę, przyprawiamy ostrą papryką, oregano i solą, czosnek granulowany, całość rozbijamy. Blaszkę smarujemy olejem i układamy warstwami zaczynając od ziemniaków, potem papryka, szynka, pomidor, groszek z kukurydzą i tak do wyczerpania składników. Na koniec całość posypujemy serem i zalewamy jajkiem z śmietaną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 – 40 minut na 200 C.