Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z borówek"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 64
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 95
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 68
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 834
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 64
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 95
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 68
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 834
Składniki
Borówki opłukuję i osuszam na papierowym ręczniku. Wkładam je do zamrażalnika na dobę.
Następnie borówki mielę w maszynce do mięsa i gotuję na małym ogniu, mieszam z cukrem.
Gdy owoce się rozgotują, dodaję sok z cytryny. Przekładam konfiturę do słoiczków i pasteryzuję ok. 10 min. Odwracam słoiki do góry dnem i zostawiam je do wystygnięcia.
90 min • Porcja 190 kcal • Koszt słoiczka 2 zł • Przepis na 4-5 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie