Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wersja tradycyjnego przepisu
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4623
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 389
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 69
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4623
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 389
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 69
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy jajka, mąkę i bryndzę.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 4-6 części i formujemy wałek o średnicy 1-2 cm podsypując mąką. Kroimy po skosie nożem.
Gotujemy w osolonej wodzie 3-5 min. od wypłynięcia. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Najlepiej smakują ze skwarkami z boczku lub z sosem grzybowym.