Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z pomidorami i mozzarellą"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 113
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 66
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 113
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 66
Składniki
Orzechy upraż na patelni, zdejmij i ostudź. Pomidorki pokrój na połowy. Duże mozzarelle pokrój na 24 plastry. Umyj liście bazylii i odłóż kilka do dekoracji. Każdy plaster mozzarelli i liść bazylii wsadź pomiędzy połówki pomidorków i przekłuj wykałaczką.
Koreczki porozkładaj na talerzu i udekoruj dodatkowo małymi kuleczkami mozzarelli, przekłutymi wykałaczką.
Połącz ocet, pesto z 2 łyżkami wody. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę i wymieszaj.
Polej koreczki winegret z pesto i posyp orzeszkami piniowymi. Udekoruj listkami bazylii. Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień