Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na delikatne, szybkie i proste w przygotowaniu kotleciki jajeczne z dodatkiem świeżej rukoli. Kotlety będą świetnym białkowym dodatkiem do obiadu, ale mogą także stanowić samodzielne danie podawane z ulubionym sosem. Smacznie polecam :D
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 45
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 35
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 45
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 35
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie drobno kroimy lub rozbijamy za pomocą tłuczka do ziemniaków.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na odrobinie oleju, studzimy i dodajemy do jajek wraz z posiekaną rukolą, bułką tartą, i surowym jajkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a powstałą masę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotleciki. Jeśli masa klei nam się do rąk, zwilżmy je delikatnie wodą.
Kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe kotleciki serwujemy w zestawie obiadowym jako zamiennik mięsa lub podajemy jako samodzielne danie. Życzę smacznego! :)