Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na patyczkach"
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1455
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5073
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4905
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 187
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1455
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5073
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4905
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 187
Składniki
Patyczki namocz w zimnej wodzie. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz mięso, cebulę, bułkę, jajko, drobno posiekaną miętę, sól i pieprz. Powstałą masę dokładnie wyrób dłonią. Utwórz podłużne kotleciki, ponabijaj je na wytarte do sucha patyczki.
Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilością oleju. Kotleciki smaż na niewielkim ogniu po 10 minut ze wszystkich stron. Następnie zapiekaj na blasze lub na grillu jeszcze 20 minut. Umyj roszponkę, odsącz nadmiar wody w ręczniku papierowym.
Na przygotowanych talerzach układaj sałatę i kotleciki. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry, umyj, podsmaż. Podawaj z kotletami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień