Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i soczyste kotleciki z kurczaka w chrupiącej panierce.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, odkroić błonki i mniejsze polędwiczki. Każdego fileta przekroić wzdłuż poziomo na pół, aby otrzymać 4 płaskie kotlety. Można delikatnie rozbić tłuczkiem W miseczce roztrzepać jajka z mieloną papryką, czosnkiem, solą, chili, pieprzem, sokiem z cytryny i maggi. Do mieszanki jajecznej włożyć przygotowane kotlety i polędwiczki z kurczaka, wymieszać i odstawić na chwilę do zamarynowania.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety z kurczaka wyjmować z mieszanki jajecznej i panierować w bułce tartej lub Panko - od razu kłaść na średnio rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety z kurczaka układamy na papierowym ręczniku, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Mam nadzieję, że przepis na kotlety z piersi kurczaka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania!