Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura pochodzi z dziesiątego odcinka show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje”, w którym duety uczestników miały za zadanie przyrządzić tradycyjny polskie mięso. Kotlet cielęcy z kostką jest wyjątkowo kruchy i soczysty, a z dodatkiem sosu grzybowego i sycących gnocchi to smakowita propozycja na obiad dla całej rodziny. „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” oglądaj w sobotę i niedzielę o 17:00 w telewizyjnej Czwórce (TV4). Źródło: TV4/ „Para do gara. Ona mówi, on gotuje”, odcinek 10
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 85
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1095
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 130
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 44
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 85
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1095
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 130
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Kotlet cielęcy: Rozklep i przypraw kotlet cielęcy. Posolone i popieprzone mięso wrzucamy na gorące masło klarowane roztopione na patelni grillowej. Kotlet smażymy na idealny kolor.
Sos z grzybów leśnych: Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, następnie wrzucamy szalotkę. Jak cebula złapie kolor, dodajemy grzyby. Na gorącą patelnię wlewamy brandy i flambirujemy. Jak alkohol wyparuje, dodajemy bulion oraz pozostałe przyprawy i śmietanę.
Gnocchi: Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę i jako. Wyrabiamy ciasto, które następnie kroimy na małe kawałki. Gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia. Na końcu obsmażamy na maśle klarowanym wraz z przyprawami.