Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlet drobiowy z orzechowo-serową posypką"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2697
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2697
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1131
Składniki
Mięso kroimy na niezbyt grube plastry i lekko rozbijamy. Prószymy z obydwu stron solą, chili, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na kilka minut wkładamy do lodówki.
Orzechy siekamy dość grubo, wsypujemy na suchą patelnię i lekko prażymy. Gdy wystygną, mieszamy z bułką tartą i parmezanem.
Jajko miksujemy ze śmietanką. Mięso obtaczamy w mące, następnie w jajku, na końcu w mieszance orzechów, parmezanu i bułki tartej.
Kotlety smażymy z obydwu stron na średnio rozgrzanym oleju lub smalcu. Uważamy, by orzechy się nie przypaliły. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 535 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 31 g/Węglowodany 29 g.Źródło: Rewia