Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z piersi kurczaka to świetna opcja obiadowa, zdecydowanie lepsza niż klasyczne kotlety z mielonego, drobiowego mięsa. Dodatkowo dodanie sera i ziół nadaje potrawie soczystości i delikatnej, rozpływającej się w ustach struktury. Do kotletów dodaj kawałki papryki oraz pieczarki, ale możesz eksperymentować i dorzucić choćby posiekane różyczki kalafiora lub kukurydzę z puszki.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 67
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 102
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 127
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 67
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 102
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 127
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Składniki
Umyj pierś z kurczaka, osusz i pokrój w drobną kostkę. Umyj i oczyść papryki i także drobno posiekaj. To samo zrób z pieczarkami i cebulą. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a natkę pietruszki poszatkuj. Żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, a następnie wbij jajka, dodaj mąkę i majonez. Dopraw całość solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami i zieleniną. Możesz także dorzucić inne, ulubione dodatki warzywne. Wymieszaj całość, aby masa była w miarę jednorodna, a składniki się ze sobą posklejały. Jeśli masa jest nie jest zwarta, dodaj jeszcze jedno jajko lub kolejną łyżkę majonezu.
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, a gdy będzie gorący, nakładaj łyżką porcję kotletów i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Wyjmuj kotlety na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć z nadmiaru oleju i od razu podawaj.