Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie kotlety z pieczarek, jajek, żółtego sera i przypraw.Pyszne jako danie główne lub dodatek do dań mięsnych. U mnie podane jako składnik główny dania obiadowego z dodatkiem tłuczonych ziemniaków i surówki warzywnej.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 69
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 457
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1494
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 69
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 457
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1494
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek również kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki, czosnek i cebulę i smażymy do czasu aż grzyby będą miękkie a płyn odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Ugotowane i wystudzone jajka obieramy ze skorupki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty również ścieramy na tarce i dodajemy do jajek. Dodajemy też surowe jajko, bułkę tartą, przesmażone pieczarki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, formujemy kotlety /podobne wielkością i kształtem do kotletów mielonych/, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Podajemy na gorąco od razu po usmażeniu.