Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z twarogiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Mięso mielone przełóż do miseczki, wbij jajka, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięsa mielonego, trzy łyżki buł ki tartej i sól.
Masę dokła dnie wyrób, a następnie przygotuj farsz. Twaróg rozdrobnij widelcem na gładką papkę. Dodaj posiekany koperek, szczypiorek, śmietanę, sól oraz pieprz.
Całość wymieszaj i nałóż na spłaszczone placki mięsne. Uformuj z nich kotlety, obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Danie podawaj z surówką.
<strong>Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska</strong>Źródło: Kurier TV