Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z rozpływającym się w ustach żółtym serem. Najlepiej smakują gorące, serwowane prosto z patelni. Pierwszy raz spróbowałam ich na weselu u kuzynki na Podlasiu i od razu skradły moje serce. Teraz często je powtarzam w swoim domu. Stały się hitem rodzinnych spotkań.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6189
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6189
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czerstwą bułkę namocz w mleku. Ser żółty pokrój w większą kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Wbij jedno całe jajko. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi do połączenia.
Mięsną masę podziel na 6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kawałku żółtego sera. Zlep brzegi kotletów.
Kotlety mielone z żółtym serem obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z klarowanym masłem po około 10 minut z każdej strony. Podawaj od razu po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.