Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaszczytne miejsce szambelana na dworze było inspiracją do stworzenia tego efektownie wyglądającego dania. Czy będzie pełnić u ciebie honorowe miejsce w codziennym menu? Wypróbuj to danie i przekonaj się!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1707
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1707
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Każdy filet z kurczaka i oprósz solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki, czosnkiem i papryką słodką. Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem, a następnie ułóż mięso kawałek obok kawałka.
Pomidory pokrój tak, aby mieć 8 plasterków. Ser przetnij na pół.
Na wierzchu każdego fileta z kurczaka zrób 4 nacięcia. Na przemian układaj w nich plasterek pomidora i ser. Powtarzaj to z każdym kawałkiem mięsa.
Delikatnie skrop kotlety szambelana olejem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza. Piecz 30 minut pod przykryciem i jeszcze 10 minut bez pokrywki, żeby ser się zarumienił.