Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i zdrowa dynia stanowi świetną bazę do wykonania kotletów. Wystarczy dodać inne warzywa, trochę przypraw i usmażyć na tłuszczu. Kotlety najlepiej serwować od razu z patelni, gdy są jeszcze gorące. Możesz podać je z ulubionym sosem lub żurawiną ze słoika.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3155
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3155
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Składniki
Przekrój dynię na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, skrop oliwą i umieść na blasze do pieczenia. Piecz ok. 20 minut w 200°C. Możesz też użyć surowej dyni i miąższ zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach lub zmielić w blenderze. Podobnie zrób z obranymi ziemniakami i cebulą (ziemniaki zetrzyj na większych, a cebulę na drobnych oczkach). Pozostaw warzywa w misce i po 20 minutach odlej nadmiar soku.
Do warzywnej mieszanki dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę oraz dopraw solą i pieprzem. Ciasto powinno być gęste. Odstaw je na 15 minut, a następnie przemieszaj i smaż kotlety na bardzo rozgrzanym tłuszczu. Wykładaj je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i przykryj pokrywką, by utrzymać ciepło. Dyniowe kotlety smakują najlepiej, gdy je się je jeszcze gorące.