Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 286
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 286
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
Składniki
Płatki wypłukać pod bieżącą wodą i następnie zalać gorącą wodą tak, żeby były przykryte. Pozostawić na ok 10-15 min, żeby namiękły. Umytą paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki również pokroić drobniutko. W miseczce wymieszać mięso, płatki, jajka, paprykę i natkę. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety. Zamaczać w rozbełtanym jajku i smażyć na oleju. Z w/w składników zrobić sos. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać sok z cytryny, cukier, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Gotowe.