Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki to fajna alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego. Proste, smaczne i szybkie danie, kotlety są soczyste o chrupiącej panierce. Polecam
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 97
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 506
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1509
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 97
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 506
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1509
Składniki
Plastry karkówki umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie cienko rozbić tłuczkiem przez folię. Jajka rozbełtać widelcem w misce dodając posiekany czosnek oraz przyprawy. W osobnej misce wymieszać bułkę tartą z mąką. Kotlety pojedynczo wkładać do rozbełtanych jajek, następnie obtaczać w bułce tartej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z ziemniaczkami i fasolką szparagową. Smacznego
Kotlety gotowe do podania.