Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasz gryczana w innej formie....wspaniały pomysł na niedzielny obiad...przecież kotlet nie musi być mięsny
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Składniki
Grzyby suszone umyć, namoczyć w litrze wody. Ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wodę zostawić do ugotowania kaszy
Kasze wypłukać na sicie, zalać wywarem grzybowym (proporcje 1 do 2 – jedna szklanka kaszy i dwie szklanki wody). Ugotować do momentu aż wchłonie całą wodę. Później można przykryć ściereczką i ręcznikiem, aby „doszła”.
Między czasie cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z grzybami i pokrojonym czosnkiem na maśle lub margarynie.
Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać 4 – 5 łyżek bułki tartej, przyprawy i jaja. Wymieszać na jednolitą masę.
Z wyrobionej masy uformować kotlety, panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.