Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kaszy kuskus to świetna propozycja na szybką i bezmięsną przekąskę. Można też z nich utworzyć pełnowymiarowy obiad, dodając surówkę lub sałatkę z warzyw, np. pomidorów i papryki. Są idealne w smaku zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ta wersja kotlecików jest klasyczna, jednak można ją urozmaicić, dodając do środka warzywa, żółty ser lub ulubione przyprawy. Warto zaznaczyć, że kasza kuskus jest lekkostrawna, a zarazem jest bogatym źródłem białka. Kasza kuskus to też świetny produkt dla osób, które na co dzień zmagają się z cukrzycą.
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36259
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 512
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6776
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3825
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 130
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36259
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 512
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6776
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3825
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 130
Składniki
Na samym początku przygotuj bulion warzywny, możesz też przygotować wcześniejszy bulion mięsno-warzywny. Kaszę kuskus zalej bulionem, a jeśli go nie masz to lekko osoloną wodą. Odstaw na jakiś czas, aż kasza napęcznieje. Następnie do miski wbij jajko, wsyp kaszę manną lub bułkę tartą, a także posiekają cebulę i czosnek. Dodaj wystudzoną kaszę i wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw całość do smaku. Następnie pokrój wędzony boczek i przesmaż go na patelni i dodaj do miski. Posiekaj koperek i dodaj do masy.
Z powstałej w ten sposób masy uformuj kotleciki, które następnie obtocz w bułce tartej. Kotlety smaż na patelni z obu stron, aż do momentu aż się zarumienią. Gotowe kotleciki układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym, który zbierze nadmiar tłuszczu.