Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie kotlety ziemniaczane z dodatkiem serka wiejskiego, świetnie smakują z sosem czosnkowym, super przepis na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z obiadu .
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj, wystudzone przeciśnij przez praskę . Cebule obierz i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na złoty kolor na oleju, dodaj do przeciśniętych ziemniaków.
Następnie wbij jajko, dodaj odsączony serek wiejski, posiekaną natkę pietruszki, mąkę, wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką .
Formuj kotleciki, obtaczając w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym .
Kotlety podajemy z sosem czosnkowym lub ulubionym dipem .