Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z bakłażana na ostro"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 30
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 30
Składniki
Bakłażany, pokrojone pomidory i czosnek skrop oliwą i podpiecz. Czosnek wyciśnij z łupinek i razem z warzywami przełóż do garnka.
Zalej gorącym bulionem. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj pastę sezamową i zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem zrób kleksy ze śmietany.Źródło: Na żywo