Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mialam maly dylemat, co zrobic na obiad...i prosze bardzo co z tego dylematu wyszlo. :)
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Składniki
Szpinak umyc i posiekac. Z 130 g maki, jaja, 200 ml mleka, 100 ml wody mineralnej gazowanej i 1/2 lyzeczki soli zrobic ciasto nalesnikowe i dodac do niego pokrojony szpinak. Na rozgrzanym oleju usmazyc 4 nalesniki.
Papryke i cebule drobno pokroic i podsmazyc na patelni. Odstawic na chwile by ostyglo i dodac 100 g serka kremowego, 2 lyzki gestej smietany, pieprz do smaku
Przygotowanym kremem smarowac nalesniki.
I ukladac je ciasno obok siebie.
Lyzke masla podgrzac na patelini, dodac 10 g maki i zrobic zasmazke. Jak najszybciej dodac 200 ml mlka i 100 ml smietany. dodac pozostale 100 g serka kremowego i poczekac az sie rozpusci. Dodac soli i pieprzu do smaku.
Tak przygotowanym sosem zalac nalesniki i wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec okolo 10-15 Minut na termoobiegu 140 stopni ciepla. Smacznego !