Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 58
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 69
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 58
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 69
Składniki
1. ryz ugotować wg przepisu na opakowaniu, 2. rozgrzać łyżke masła, poddusić posiekaną cebulę i por, dodać pokrojoną drobno kapustę pekińską, podlać odrobiną wody, posolić, dusić aż warzywa zmiękną, dodać groszek i pokrojone w paski pomidory suszone, warzywa wymieszać z ryżem, doprawić do smaku sola i pieprzem 3. rozgrzać łyżke oleju, dodać posiekany drobno czosnek, chwile podgrzewać, dodac krewetki, smażyć po 1-2 min z kazdej strony, lekko posolić, 4. gorący ryż wymieszać z krewetkami, smacznego