Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso królicze jest bardzo delikatne i chude, a co za tym idzie niebywale smaczne. Dzisiaj proponuje właśnie to mięso z aromatycznymi przyprawami i chrupiącą skórką.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1795
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 482
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1795
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 482
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, posypać ziołami, czosnkiem i cebulą. Doprawionego królika przełożyć do torebki do pieczenia i marynować najlepiej przez całą noc. Zamarynowane mięso włożyć do piekarnika i piec przez ok. godzinę w ok 200 stopniach (po upływie czasu warto zmniejszyć temperaturę). Pod koniec pieczenia przedziurawić torebkę, wtedy skóra stanie się chrupiąca.
Najlepiej podawać z ziemniaczkami z sosem grzybowym oraz buraczkami. Smacznego :)