Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na Świąteczny obiad, można przygotować wcześniej i podać na ciepło.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Kupiłam tuszkę królika z podrobami.
Podzieliłam ją na dwa udka, dwie łapki, dwie górki. Obsypałam je solą, zmieżdżoną gorczyca i białym pieprzem i przesmażyłam na rumiano z obu stron, po obróceniu na drugą stronę dodałam posiekaną cebulę i marchew. Zalałam wodą i dodałam pozostałe elementy, jak szyjkę, mostek, podroby To jest świetna baza za pasztet. Całość dusiłam 1 h, Trzeba sprawdzić słoność. Aby wykończyć sos, można wyjąć większe elementy i dodać rozmieszaną musztardę z mąką i wodą. Podgotować i gotowe. Najlepiej aby królik poleżał w takim sosie przez noc lub parę godzin.
U mnie królik obowiązkowo podawany jest z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami.
Smacznego :)