Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik w śmietanie"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4477
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4477
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Udka królika umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W brytfance rozgrzej olej, włóż mięso, zrumień je ze wszystkich stron, mieszając.
Do mięsa dołóż cebulę, ziemniaki, listki laurowe oraz ziarenka ziela i pieprzu. Smaż razem jeszcze chwilę. Następnie podlej winem i 2 szklankami wody.
Wsyp bulion. Przykryj i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Pod koniec dolej śmietanę i ponownie przypraw. Posiekaj rozmaryn i posyp danie.Źródło: Naj