Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie do zrobienia, i bardzo smaczne.
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 35
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4555
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 382
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 57
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 35
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4555
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 382
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 57
Składniki
W pierwszej kolejności należy ugotować kasze jęczmienną wg przepisu na opakowaniu. W czasie kiedy kasza będzie się gotować, włożyć mięso mielone do miski, następnie obrać pieczarki, marchewkę, cebulę, zetrzeć na drobnej tarce i dodać do mięsa. Koperek drobno posiekać i również dodać do mięsa i pozostałych składników. Następnie wbić jajko, doprawić solą i pieprzem do smaku Dokładnie wymieszać.
Kaszę po ugotowaniu wystudzić (ja przelałam zimną wodą, żeby było szybciej i odcedziłam przez sitko). Wystudzona kaszę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. W tym momencie można sprawdzić smak i ewentualnie dodać soli i pieprzu. Formować niewielkie kulki, i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym (ja użyłam sosu Winiary). Smacznego.