Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak faszerowany kaszą i wątróbką"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 88
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 117
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 88
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 117
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Składniki
Przyprawy wymieszaj z 1 ły żeczką masła. Kurczaka umyj, osusz. Posmaruj wewnątrz i na wierzchu masłem z przyprawami. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Główki czosnku przekrój w poprzek na pół.
Pieczarki umyj, kilka odłóż. Wątróbki posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na 1 łyżeczce masła. Wrzuć wątróbki i pieczarki. Dodaj przeciśnięte ząbki czosnku. Wlej wino i duś, aż cały płyn odparuje. Domieszaj kaszę i jajko.
Farszem nadziej kurczaka, obwiąż nicią. Ułóż go w brytfance, dołóż odłożone pieczarki i główki czosnku, polej roztopionym masłem. Piecz pod przykryciem ok. 90 minut w 160o, polewając powstającym sosem.Źródło: Naj