Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrową i soczystą pierś z kurczaka, pełną aromatów ziół i czosnku.
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4628
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 389
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 69
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4628
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 389
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 69
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i oczyszczamy z błonek. Następnie oprószamy ją solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do małej miseczki dodajemy 2 łyżki syropu klonowego i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Powstałą marynatą nacieramy pierś, którą na koniec z obu stron obsypujemy ziołami prowansalskimi.
Kurczaka wkładamy do naczynia do gotowania na parze lub na sitko i "parujemy" pod przykryciem przez około 15 minut. Gotowego kurczaka podajemy z lekkim sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)