Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak na soli to danie, które przygotowuje się praktycznie samo. Wystarczy natrzeć mięso przyprawami, wyłożyć na blaszkę z solą i wstawić do piekarnika. Potrawa idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad lub gdy spodziewasz się gości. Kurczaka możesz zaserwować z gotowanymi ziemniakami, sałatką lub lekką surówką.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 238
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 238
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
W małej miseczce wymieszaj przywary wraz z olejem.
Kurczaka opłucz, osusz i natrzyj pastą powstałą z połączenia oleju i przypraw.
Na blachę do pieczenia wysyp sól, rozprowadź ją na całą powierzchnię.
Kurczaka umieść na środku blaszki.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 90 minut. W połowie czasu możesz przełożyć kurczaka na drugą stronę, aby dokładnie się upiekł.